zaterdag 7 mei 2016

Horoscoop

van de maand


Waterman (21 januari – 18 februari)

Mei is bedoeld om uit te rusten en bij te komen. Heb je je de afgelopen tijd vooral veel nagedacht en geanalyseerd, en te weinig ruimte gemaakt voor gevoelens? Dan is dit je kans om het evenwicht te herstellen, Waterman. Op de 6e is het nieuwe maan in de huiselijke zone van je horoscoop: hét moment om back to basics te gaan en weer helemaal tot jezelf te komen. Bovendien brengt het de nodige inzichten en helderheid.
Verder zijn er maar liefst vijf planeten retrograad in mei. Dat dwingt je om af te remmen en achterom te kijken. Verwacht niet teveel vooruitgang; gebruik deze maand liever om gedane zaken nog eens onder de loep te nemen en waar nodig de puntjes op de i te zetten. Op de 21e is het volle maan in de sociale zone van het heelal. Hou rekening met grote drukte rond die datum; iedereen wil ineens tegelijk met je afspreken!

Vissen (19 februari – 20 maart)
Communicatie is key deze maand, Vissen. Er staan meerdere planeten in het deel van je horoscoop dat over spreken & schrijven gaat. Bovendien is communicatieplaneet Mercurius nog altijd retrograad. Kies voor zachte woorden en non-verbale signalen; hoe meer liefde je legt in wat je zegt (en doet), hoe beter de resultaten zullen zijn. De nieuwe maan van de 6e helpt je ondertussen om prioriteiten te stellen en meer schoonheid in je leven te brengen.
Verder goed om te weten: er zijn deze maand maar liefst vijf planeten retrograad. Niet vreemd dus dat het voelt alsof je achteruit beweegt, Vissen. Maak je niet teveel zorgen; deze periode van reflectie helpt je uiteindelijk juist om grote stappen voorwaarts te maken. De 21e is gereserveerd voor de volle maan in de carrièrezone van je horoscoop: eindelijk kun je de vruchten plukken van zes maanden lang ploeteren. Geniet ervan!

Ram (21 maart – 20 april)
Met vijf (!) planeten in retrograde brengt mei je misschien niet helemaal wat je had gehoopt, maar het hoeft zeker geen drama te worden. De belangrijkste retrograde om rekening mee te houden is die van communicatieplaneet Mercurius in de financiële zone van je horoscoop. Check regelmatig je bankrekening en zorg dat je terugkrijgt wat je hebt uitgeleend. Ben je op zoek naar een andere (beter betaalde) baan? Wacht dan met actie ondernemen tot de laatste tien dagen van de maand. Dan beweegt Mercurius namelijk weer de goede richting uit.
Op de 6e is het nieuwe maan, ook in de financiële zone van het heelal. Gebruik die dag om na te denken over alles wat je de komende zes maanden wilt veranderen en voor elkaar wilt krijgen op dat gebied. De zon is vanaf de 20e een maand lang te vinden in de communicatiezone, wat je extra praterig maakt. Dan als laatste nog de volle maan van de 21e in de reiszone van het heelal. Heb je nog geen vakantieplannen gemaakt voor de zomer? Dan is dit hét moment om tickets te boeken, Ram.

Stier (21 april – 21 mei)
Het is jouw verjaardagsmaand, Stier. Tijd om feest te vieren! Laat je vooral niet tegenhouden door de vele retrogrades (in het algemeen) en de achterwaartse beweging van Mercurius (in het bijzonder). Venus staat het grootste deel van de maand aan je zijde en helpt je om alle stormen te doorstaan. Bovendien is het op de 6e nieuwe maan in jouw sterrenbeeld: hét moment om na te denken over wat je het komende halfjaar wilt bereiken in je privéleven en op je werk.

Op de 20e verlaat de zon jouw sterrenbeeld en schuift door naar de financiële zone van je horoscoop: tijd om je bankrekening te vullen. Een dag later staat er een volle maan op het programma in de seksuele zone van het heelal. Maak tijd vrij voor je geliefde of, als je single bent, regel iemand voor een eenmalige dosis intimiteit. Vanaf de 22e beweegt Mercurius weer de goede richting uit: een smooth ride naar de nieuwe maand!

Tweelingen (22 mei – 21 juni)
Het beste woord om deze maand te omschrijven? Verwarrend. Er zijn maar liefst vijf planeten retrograad, inclusief Mercurius (jouw belangrijkste hemellichaam). Dat maakt alles nogal vreemd en ongrijpbaar – zowel in de wereld om je heen als in je eigen hoofd. Vervelend en frustrerend natuurlijk, maar je zult zien dat het je uiteindelijk juist sterker maakt. Doe het rustig aan en maak ruimte voor de inzichten die voorbijkomen.
 Dan nog een aantal belangrijke data: op de 6e is het nieuwe maan in hetzelfde deel van je horoscoop als waar de Mercurius-retrograde plaatsvindt. Op de 20e bereikt de zon jouw sterrenbeeld en gaat je verjaardagsmaand van start. Zelfs als je pas in juni jarig bent, mag er alvast worden feestgevierd. De 21e is gereserveerd voor de volle maan in de relatiezone van het heelal, wat belangrijke liefdeslessen oplevert. En als laatste: vanaf de 22e beweegt Mercurius weer de goede richting uit. Hoera!

Kreeft (22 juni – 23 juli)
Mars, Saturnus, Jupiter, Pluto én Mercurius zijn deze maand retrograad. Dat betekent maar één ding: afremmen. Lastig natuurlijk als er afspraken en deadlines op je wachten, maar het is echt een must om ruimte te maken voor reflectie. Op de 6e is het nieuwe maan in de sociale zone van je horoscoop; dezelfde plaats als waar de Mercurius-retrograde plaatsvindt. Wat wil je de komende zes maanden samen met anderen bereiken? Maak plannen en ga er na de 22e (wanneer Mercurius weer de goede kant op beweegt) mee aan de slag.
 Op de 20e verplaatst de zon van de Stier naar de Tweelingen. Dat is de dromenzone van jouw horoscoop. Zoek antwoorden en inzichten niet in de wereld om je heen; keer de focus naar binnen en vind de wijsheid in jezelf. De volle maan (21 mei) valt in de huiselijke hoek van het heelal. Mochten er issues spelen met huisgenoten, goede vrienden of familieleden, dan is dit je kans om ze voor eens en voor altijd op te lossen.

Leeuw (24 juli – 23 augustus)
Het is op z’n zachtst gezegd een bijzondere maand, Leeuw. Maar liefst vijf planeten zijn retrograad, waaronder ook Mercurius (planeet van communicatie). De achterwaartse beweging vindt plaats in de carrièrezone van je horoscoop. Dat dwingt je om achterom te kijken en stil te staan bij de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Toekomstplannen kunnen ook worden gesmeed: op de 6e is het nieuwe maan in datzelfde deel van het heelal. Wat wil je de komende zes maanden bereiken? Stel doelen en zet zo snel mogelijk de eerste stappen.

 Op de 20e bereikt de zon de Tweelingen; het deel van jouw horoscoop dat over vriendschap & samenwerking gaat. Een dag later is het volle maan in de liefdeszone van het heelal. Dat zou zomaar eens de fijnste dag van de hele maand kunnen worden, dus laat ’m vooral niet onopgemerkt aan je voorbijgaan. Mercurius is vanaf de 22e weer back to normal, waardoor je eindelijk mag rekenen op meer vooruitgang en helderheid.

Maagd (24 augustus – 23 september)
Met Mercurius als belangrijkste planeet weet je inmiddels hoe de retrogrades voelen: frustrerend en verwarrend. Wat je waarschijnlijk niet weet, is hoe het voelt wanneer vijf (!) planeten tegelijk de verkeerde kant op bewegen. Welkom in de wereld van de chaos, Maagd. Gelukkig zijn er ook positieve kanten, zoals het feit dat je belangrijke nieuwe inzichten kunt opdoen. Bovendien is het op de 6e nieuwe maan in de reiszone van je horoscoop, wat zes maanden lang de wanderlustaanwakkert. Welke landen wil je ontdekken? Wat wil je graag zien, leren en meemaken? Dit is hét moment om tickets te boeken en je horizon te verbreden.
 Op de 20e gaat de zon aan de wandel; vier weken lang staat de carrièrezone van je horoscoop in de schijnwerpers. Volgende op het programma is de volle maan in de huiselijke hoek van het heelal (21 mei). Maak tijd vrij voor de mensen van wie je houdt, Maagd. En het beste nieuws: vanaf de 22e beweegt Mercurius beweegt weer de goede richting uit. Alles wat was vastgelopen, komt weer in beweging. Dat werd tijd!


Weegschaal (24 september – 23 oktober)
Mei is bedoeld om af te remmen en het evenwicht te hervinden. Er zijn maar liefst vijf planeten retrograad (inclusief communicatieplaneet Mercurius). Dat brengt het tempo omlaag en geeft je de kans om achterom te kijken, de balans op te maken en dingen over te doen als dat nodig is. Ben je vastgeraakt in bepaalde patronen? Zijn er mensen of dingen die je tegenhouden bij het bereiken van je doelen en dromen? Dan is dit het moment om actie te ondernemen, Weegschaal. De nieuwe maan van de 6e zorgt voor een steuntje in de rug.
 Op de 20e is het volle maan in de communicatiezone van je horoscoop. Dat helpt je om prioriteiten te stellen en te focussen op wat er écht toe doet. Bovendien kun je je gedachten en gevoelens heel precies onder woorden brengen. Moeten er belangrijke gesprekken worden gevoerd met vrienden, geliefden of familieleden? Dit is het moment om de diepte in te gaan.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)
Deze maand staat in het teken van relaties. Je hebt behoefte aan diepgang, Schorpioen. Je verdoet geen tijd aan oppervlakkigheden en bent bereid om échte commitments aan te gaan. Mochten er door de retrograde van Mercurius communicatieproblemen zijn ontstaan, dan is dit je kans om dingen recht te zetten. Bovendien zorgt de nieuwe maan van de 6e (in de relatiezone van je horoscoop) voor vernieuwing in de liefde. Zes maanden lang krijg je de tijd om de perfecte relatie op te bouwen – met je huidige partner of met een nieuwe.
 Verder staat er een volle maan op het programma in de geldzone van je horoscoop (21 mei). Dat vergroot je uitgaven óf je inkomsten (of een beetje van allebei). Hopelijk heeft de retrograde van Mercurius je geholpen om slimme financiële plannen te smeden en prioriteiten te stellen: alleen de mensen en de dingen die er écht toe doen zijn je geld, tijd en aandacht waard.

Boogschutter (23 november – 22 december)
Deze maand is bedoeld om hard aan de slag te gaan met je plannen, doelen en projecten. De focus ligt op het deel van je horoscoop dat over werk, gezondheid en dagelijkse routines gaat. Heb je deadlines laten schieten? Merk je dat je makkelijk wordt afgeleid? Zorg je niet goed genoeg voor jezelf? Dan is dit je kans om alles tot in de puntjes te stroomlijnen, Boogschutter. De nieuwe maan (6 mei) zorgt het komende halfjaar voor een steuntje in de rug.

 Verder zijn Mars en Saturnus nog altijd retrograad in je sterrenbeeld. Dat helpt je om dingen over te doen die eerder nog niet helemaal goed zijn gegaan. Je leven is een constant work in progress, Boogschutter. De 21e is een dag om te noteren: de volle maan verlicht dan jouw persoonlijke deel van het heelal. Dat gebeurt maar één keer per jaar, dus maak er een goed feestje van!

Steenbok (23 december – 20 januari)
Wat een heerlijke maand belooft het te worden! Op de 6e is het nieuwe maan in de beste zone van je horoscoop: het deel dat over liefde, romantiek, plezier en creativiteit gaat. Zes maanden lang word je overspoeld door alles wat mooi en goed is in het leven. De enige voorwaarde is dat je je doelen afstelt op je diepste wensen en verlangens. Je hebt de afgelopen tijd enorm hard gewerkt, Steenbok; dit is het moment om van de welverdiende rust te genieten en alleen nog maar te doen waar je blij van wordt.
 De volle maan van de 21e onderstreept dat thema van uitrusten en ontspannen. Er zijn weinig mensen die zoveel noeste arbeid kunnen verrichten als jij, maar dat imago hoef je echt niet continu hoog te houden. Laat zien dat je net zo goed bent in relaxen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten