zaterdag 7 mei 2016

(Liefdes)advies van Lotte

Beste Lotte,

Een simpele vraag: Hoe ga ik om met liefdesverdriet?

X Anoniem





Beste Anoniem,

Een simpele vraag met een iets wat complexer antwoord:
Liefdesverdriet kan vele oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld komen door het einde van een relatie, een afwijzing of misschien ben je er achter gekomen dat degene die jij leuk vindt, iemand anders leuk vindt. Zo als je ziet, is het krijgen van liefdesverdriet niet zo moeilijk. Helaas is er vanaf komen een heel ander verhaal.

Met liefdesverdriet omgaan vereist meerdere fases. Allereerst is het goed om al je woede/verdriet te uiten. Huil of schreeuw zo hard als je kan voor zo een 2 à 3 dagen. Vervolgens is het superbelangrijk om contact te vermijden. Uit eigen ervaring weet ik dat het lastig kan zijn, maar zo vergeet je een persoon langzamerhand. De duur van deze ‘geen contact-periode’ hangt af van de gevoelens die je had, maar een minimale duur van 30 dagen is aan te raden. Na een poosje zal je merken dat de behoefte om contact te zoeken al minder wordt, maar pas op: veel mensen gaan hier de fout in door te denken dat ze over diegene heen zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Het beste is om de ‘geen contact-periode’ vanaf dit moment nog hetzelfde aantal dagen/weken/maanden door te laten gaan. Denk je bijvoorbeeld na 1 maand dat je over hem/haar heen bent? Wacht dan nog 1 maand voordat je stopt met de ‘geen contact-periode’.
Tijdens de ‘geen contact-periode’ is het aan te raden om voor voldoende afleiding te zorgen. Ga wat vaker weg met vrienden, zoek een nieuwe hobby om je mee bezig te houden of zoek afleiding in sport. Zelf prefereer ik het laatste, omdat dit ook nog eens een goed helpt tegen frustratie. Verandering kan ook goed helpen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw kapsel, nieuwe kleding of je kamer herinrichten.

Tot slot zal je merken dat het omgaan met liefdesverdriet nou eenmaal tijd en moeite kost, maar geen zorgen; er zijn genoeg andere leuke mensen! Ik hoop in ieder geval dat deze tips bij jou helpen en ik wens je veel succes!

Liefs, Lotte



Geen opmerkingen:

Een reactie posten