zaterdag 7 mei 2016

Brandalarm mysterie vastgelegd door drone

Het is uiteraard niemand ontgaan. De donderdag voor de meivakantie (21 april) ging opeens tijdens het 4e uur het brandalarm af! Heel de school zat al half in vakantie-modus, mede omdat de dag erna de examenstunt zou plaatsvinden. Als eerst ging het eerste alarm af, nog geen paniek nodig, alleen iedereen was wel meteen alert. Nog geen 5 minuten later volgde het tweede en laatste alarm. Iedereen realiseerde zich nu dat het niet weer een pannetje soep was dat te hard ging, of een scheikundeproefje dat uit de hand gelopen was. In grote groepen begaven de meeste leerlingen zich naar het veld buiten en zochten ze hun klas op. De meeste, niet iedereen stonden na enkele minuten wel op het veld. Sommigen waren snel genoeg en namen het moment ze het tweede alarm hoorden de benen. Of eigenlijk de fiets, en reden zo snel ze konden naar huis.


“Het is geen brandoefening,” werd hier en daar geroepen. Geen ingeplande in elk geval, uiteindelijk was het natuurlijk wel een mooie oefening. Alhoewel, er gingen geruchten dat er ergens rook uit een lokaal kwam. En er werd zelfs gefluisterd dat er een lichaam uit lokaal 006 werd gedragen nadat er een aantal EHBO’ers ter plaatse waren. Het was lang niet duidelijk wat er nou aan de hand was.
De drone

Eenmaal op het veld aangekomen was er nergens een teken van brand. Sterker nog, we werden met z’n allen door middel van megafoons naar het midden van het veld gestuurd om vervolgens ‘te zwaaien naar de overvliegende drone.’ Na het horen van het woord drone werd het langzaam duidelijk dat er helemaal niks aan de hand was, maar dat alles in scène was gezet om iedereen naar het veld te krijgen.



Met de drone is een video gemaakt voor het afscheid van meneer Hover. Dankzij het mooie weer was het daarnaast ook een perfecte gelegenheid om er een brandoefening van te maken. De brandoefening is geslaagd, niemand zag het aankomen. Of er echter veel vrolijke gezichten naar de drone hadden gezwaaid, is nog maar de vraag… 

Op het gravelveld

Donderdag 21 april, Mira Siderius

Geen opmerkingen:

Een reactie posten