zaterdag 7 mei 2016

BREAKING NEWS!

OPKOMENDE KONIJNENPLAAG BIJ SCHOOL

Nu dat pasen er weer aan zit te komen is het meteen weer raak. De opmars van een konijnenplaag. De konijnen zijn nu al aan het proberen door de muren van de school heen te komen. Ook zijn er tunneltjes onder de school gevonden.
Door alle heisa heen zijn er plannen vernomen van mevrouw van Eerden om een konijnenkanon op het dak van de school te zetten. Het plan is dan om zo weinig mogelijk konijnen pijn te doen maar wel genoeg schoten te lossen om ze af te schrikken.
Meer informatie is nog niet beschikbaar, laten we met zijn allen hopen dat dit alles goed afloopt.

-         Door onze verslaggever, Marnix Groen



TAFEL RESERVEREN

Wat doe jij als je een tafel in de kantine wil? Je loopt ernaar toe en kijkt of er nog tafels zijn. Gregor Verhoef pakt dat wel wat anders aan!
Hij gaat voor zijn vrienden elke dag wanneer de bel gaat, rennend de gangen door om een tafel te reserveren. “Het is erg grappig, want je voelt je net een computerspel waarin je iedereen moet ontwijken en zo snel mogelijk bij je doel moet zijn. Aan de andere kant kijkt iedereen je raar aan.” Maar dat maakt hem niks uit. “Ik heb nog nooit gehad dat ik geen tafel had om aan te zitten. Ik was er altijd op tijd.” Vrienden moeten er erg om lachen maar dragen zelf ook een steentje bij. Zoals Stijn Koeman, die in dezelfde klas zit. Hij zorgt ervoor dat zijn horloge precies goed staat, zodat Gregor weet wanneer hij weg kan sprintten!
Kortom, als je ooit een jongen met een groene rugzak door de school ziet rennen, dan weet je dat het Gregor kan zijn.

Gregor Verhoef



WAARSCHUWING TOENAME BRUGKLASSERS

Zoals het elk jaar wel lijkt is het komend nieuwe schooljaar ook weer raak. Na jaren gestreden te hebben zijn we nu zoals jullie allemaal weten excellent op zowel havo als vwo en dat heeft zo zijn gevolgen. Elk jaar komen er weer meer aanmeldingen voor onze school en dat betekent dus ook steeds minder pauzeplekken! Over de aanmeldingen van komend jaar hieronder meer.
Het is nu van belang dat wij opkomen voor onze pauzeplekken en een oplossing zoeken voor dit ernstige tekort. Een mogelijke oplossing is binnen handbereik nu het lekkere weer voor de deur staat! De lente is inmiddels begonnen en de zon heeft zich de laatste tijd toch geregeld laten zien, dus verklaren we het buiten officieel pauze-geschikt! Als de bel gaat, ren eventueel naar je kluisje voor je jas, of open gewoon de deuren en zoek ergens om het gebouw een plek in de zon en geniet van de naderende zomer. Er zijn altijd mensen die met welk weer dan ook binnen blijven en zo is de dagelijkse pauzedrukte mooi verdeeld!
Eventuele andere oplossingen zijn hartstikke welkom. Samen zullen we zorgen voor een minder stressvolle en ruimere pauze. Tot het volgende schooljaar kan ik alleen maar zeggen, geniet van de rust die we nu nog enigszins hebben, want volgend jaar zal de drukte weer met grote getalen toenemen.

Dit jaar staan het aantal aanmeldingen op een recordhoogte met zelfs een loting als gevolg. Jawel je leest het goed, een loting was nodig om te bepalen wie onze school mag betreden. De tweede loting in de geschiedenis van het St. Michaël. Dat betekent dat helaas 27 groep 8-ers teleurgesteld naar hun tweede keus moeten gaan. Het betekent uiteraard ook dat het aantal aanmeldingen op zijn maximale van 240 leerlingen zit. Tweehonderdveertig leerlingen erbij volgend jaar! Hoe dat gaat passen is zorg voor volgend jaar. We houden jullie op de hoogte en tot zover, wees gewaarschuwd.





  IEDEREEN IS ZWANGER!


Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk wel doorhebben, hebben docenten op onze school er nog een handje van om zwanger te raken. Elk jaar moeten verschillende docenten tijdelijk vervangen worden, omdat ze met zwangerschapsverlof gaan! Hartstikke leuk natuurlijk, maar dan zitten de leerlingen elke keer weer met een invaller opgescheept! Nee hoor, laten we het als aan positief punt zien dat als veel leraressen zwanger raken, dat betekent dat de school jonge mensen in dienst heeft! Voor een school is dat meestal wel een goed teken.
De volgende docenten lopen de komende tijd nog even met een dikke buik rond:

Mevrouw D. de Koning (biologie)
Mevrouw M. Fennema (lichamelijke opvoeding)
Mevrouw A. van de Drift (Frans)
Mevrouw M. Smidt van Gelder (Frans)
Mevrouw N. Rammstein (lichamelijke opvoeding)

We wensen jullie allemaal veel sterkte en geluk tijdens en vooral na de zwangerschap! Nog meer docenten die zwanger zijn? Laat het weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten